×

Somalı öğretmenler şiddete karşı birlik oldu

Somalı öğretmenler şiddete karşı birlik oldu

Soma’da Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen’e bağlı öğretmenler şiddete karşı sessiz kalmayarak eylem gerçekleştirdi.

İstanbul’da yaşanan ve bir öğretmenin ölümü sebebiyle derin üzüntü yaşayan eğitim camiası Soma’da bir günlük iş bırakarak eylem gerçekleş tirdi.Öğretmenevi önünde toplanan Sendikalara bağlı öğretmenler ‘Öğretmene şiddet, geleceğe ihanet’, ‘Şiddete karşı omuz omuza’, ‘Öğretmeniz Haklıyız, Kazanacağız’, ‘Birleşe Birleşe kazanacağız’, sloganları eşliğinde, “Öğretmene şiddete dur de!” pankartları ile yürüdü.
Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hayatını kaybeden öğretmenler adına Saygı duruşunda bulunan öğretmenler hep birlikte İstiklal Marşı okudu.
Öğretmenler adına Sendika temsilcileri tarafından yapılan açıklamada “Eğitim Camiasına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi.
İstanbul’da Müdür olarak görev yapan bir öğretmenimiz öğrencisi tarafından canice katledildi.
Okullarımızda öğretmene şiddete, mobbing, taciz ve itibarsızlaştırma vakalarına ciddi önlemlerin alınmaması, yasal düzenlemeler ve esaslı politikaların hayata geçirilmemesi nedeniyle maalesef şiddet hat safhaya ulaşmıştır. Eğitim çalışanlarına uygulanan şiddet geleceğe sıkılan kurşundur. Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz. Şiddete müsamaha göstermeyecek eğitimciler olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Cehalete teslim olmayacak, vahşet olaylarının önüne geçebilmek için gerekli tedbirler alınana kadar konuyu gündemde tutmaya ve farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz.
Eğitimcilerimizin can güvenliğinin sağlandığı çalışma ortamlarına kavuşması en büyük temennimizdir. Okulda şiddet olaylarının son bulması içi Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Öğretmenlerin, tüm toplumun desteğini hissetmeye ihtiyacı vardır. Eğitim Kurumlarının tümünde şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri ne yapılacağını ve nasıl yapılacağını gösteren bir eylem planı olmalıdır. Kendimizi ve öğrencilerimizi canımızdan endişe ettiğimiz bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz. Artık yeter, yaşamak istiyoruz” denildi.
Öğretmenler açıklama sonrası sessizce dağıldı.

Yorum gönder